Möt Johan, affärschef på Portal+

Johan Sundberg

Johan hjälpte ägarna till Portal+ med två specialprojekt under förra året och fick en skaplig inblick i verksamheten. Sedan december -19 är han anställd som affärschef på P+ och Cloudplanning, vilket är dotterbolaget som säljer delar av de produkter som P+ utvecklat till andra kunder.

Berätta lite om din bakgrund!

– Jag kommer närmast från drygt 20 år i travsporten där jag verkat som marknadschef och sedan VD på Östersundstravet, VD på Bergsåkers Travbana följt av VD på Travsportens riksanläggning Wången.  Det var ett stort steg att helt byta bana i mogen ålder. Jag lär mig nya saker och utvecklas varje dag hittills, och IT-branschen känns som den bransch där det händer mest och där utvecklingen går allra fortast.  Jag har haft den stora förmånen och lyckan i hela mitt liv fått jobba med roliga, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter och tillsammans med fantastiska medarbetare. Mitt nuvarande jobb är inget undantag!

Vad gör du på dagarna?

En typisk arbetsdag för Johan är numer en härlig blandning av marknadsarbete, kundmöten och kontakter, administrativt arbete och strategiska diskussioner med ledningen och ägarna. – Det roligaste med jobbet är att få göra affärer och hjälpa kunderna!  Johan utvecklar;

”De partnersamarbeten vi för närvarande diskuterar har potential att kunna bli riktigt bra för både oss och våra partners. Den mobila intranätslösningen vi kallar företagswebben tror jag mycket på.”

– Redan idag har vi tusentals användare till företagswebben, och jag är övertygad om att tjänstern kommer att växa rejält.  Sedan har vi lösningar för transportbranschen som är mycket långt framme både tekniskt och funktionellt, och som redan har revolutionerat bussbranschen i Sverige.

Saknar du någon kompetens på P+ i nuläget Johan?

– Något som skulle behövas är en resurs inom utbildning och förändringsledning hos våra kunder, det tror jag skulle gagna såväl oss som kunderna. Jag är säker på att när vi är redo för det kommer vi finna lösningar även kring detta.  I övrigt ser jag ser otroligt positivt på framtiden för Portal+ och inte minst Cloudplanning,

Hur fungerar det att kombinera familjeliv med arbetet på P+?

– Det är en stor förmån att få arbeta så fritt vad gäller allt från tider till arbetsplats, det har jag aldrig upplevt tidigare så svaret på frågan är: bättre än någonsin! När jag inte är på jobbet reser jag gärna, helst tillsammans med nära och kära. Jag gillar även film, musik, böcker, sport (hockey-fotboll-trav) samt måttlig mängd träning.  Favoritgodis?  – Briokuddar, fruktvarianten!

Slutligen Johan, vilket är ditt favoritprogram inom Office 365 och varför?

– OneNote har jag ”upptäckt” sedan jag började här. Smart program som jag använder ofta.

Ideér? Intresse? Samarbete?

Kontakta oss

Hitta till oss i Sundsvall

Vi finns i fina lokaler i Sundsvall hamn. Kom gärna in på en kaffe (eller te…) och diskutera dina behov!

Adress: Nya hamngatan 21
852 29 Sundsvall

Fiskaregatan 4

Hitta till oss i Härnösand

Vi finns i det gamla Tobaksmonopolet i Härnösands hamn. Besök oss på House Be.

Adress: Fiskaregatan 4
871 33 Härnösand

Hitta till oss i Härnösand

Vi finns i det gamla Tobaksmonopolet i Härnösands hamn. Besök oss på House Be.

Adress: Fiskaregatan 4
871 33 Härnösand